4/11/12

Ομελέτα «κις λορέν»
Δαναη Σημαντηρακη4/11/12 0 σχόλια

Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 35'-40΄

Υλικά για 4 άτομα
175 γρ. μπέικον σε φέτες, κομμένες σε καρεδάκια
8 αβγά
200 ml γάλα
75 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο (ή άλλο κίτρινο τυρί)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε αντικολλητικό τηγάνι «φρυγανίζουμε» το μπέικον να γίνει τραγανό, γυρνώντας το μέχρι να ροδίσει, χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο.

Στρώνουμε σε ένα ταψί 20 x 28 εκ. λαδόκολλα (ή χαρτί ψησίματος).

Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από το τυρί (50 γρ.), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα, με φρεσκοζυμωμένο ψωμί, ώριμες ζουμερές ντομάτες και πράσινη σαλάτα.

Tips
Με λίγη πράσινη σαλάτα κάνει ωραιότατο σάντουιτς για το γραφείο ανάμεσα σε 2 φέτες καλό ψωμί.

Αν θεωρείτε το μπέικον πολύ λιπαρό, αντικαταστήστε το με ζαμπόν, καπνιστό χοιρινό ή γαλοπούλα.

Αντί για τσένταρ, δοκιμάστε γλυκιά γραβιέρα ή κασέρι.

http://www.tovima.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου