30/11/12

Ηπειρωτική πίτα
Δαναη Σημαντηρακη30/11/12 0 σχόλια

Μπαμπανάτσα με αβγά!

Προετοιμασία :
45-60 λεπτά
Μαγείρεμα :
45-60 λεπτά

για ένα μέτριο ταψί:
    4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    ½ κιλό σπανάκι
    ½ κιλό σέσκουλα (ή οτιδήποτε άλλο βρούμε από χόρτα)
    ½ κιλό φέτα τυρί
    4 αβγά
    1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
    1 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Μία εύκολη πίτα από την Ήπειρο είναι η πατσαριά ή μπαμπανάτσα που φτιάχνεται με χυλό, αντί ζύμης για φύλλο και ό,τι γέμιση θέλουμε εμείς. Η παραδοσιακή πίτα, βέβαια, δεν έχει αβγά, αλλά για πιο πλούσια γεύση εμείς προσθέσαμε σε αυτή τη συνταγή.

Πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε με το ειδικό ψαλίδι μέσα σε μια μεγάλη γαβάθα.

Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε τα δύο αβγά, τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε το νεράκι σιγά-σιγά και χτυπάμε, ώσπου τα υλικά γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.

Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε στη γαβάθα με τα χόρτα, προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Χτυπάμε τα άλλα δύο αβγά σε ένα μπολάκι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στα χόρτα.

Απλώνουμε το μισό χυλό σε μια λαδωμένη φόρμα, ρίχνουμε από πάνω τα χόρτα με τη φέτα, διαλύουμε τον υπόλοιπο χυλό με λίγο νεράκι και τον περιχύνουμε πάνω από τα χόρτα στο ταψί.

Τέλος, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 190°C.

Καλή όρεξη!


http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2009-02/Pita+pie+from+Epirus/fullstory.php?id=34119

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου