28/11/12

Παλμιέ κανέλας
Δαναη Σημαντηρακη28/11/12 0 σχόλια

 ΥΛΙΚΑ για 40 παλμιέ
2 φύλλα σφολιάτας
7-8 κ.σ. ζάχαρη (άσπρη ή καστανή)
2 κ.γλ. κανέλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με 3 κ.σ. ζάχαρη και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Το πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη για να κολλήσει η ζάχαρη στην κάτω επιφάνεια.
Διπλώνουμε τις δύο μεγαλύτερες πλευρές της σφολιάτας προς τα μέσα μέχρι το κέντρο.
Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και διπλώνουμε για μια φορά ακόμη προς το κέντρο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μετά κόβουμε σε 20 φέτες το κάθε ένα από τα ρολά.
Τοποθετούμε σε ταψί, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.

http://tantekiki.blogspot.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου