26/11/12

Κολοκύθα στο φούρνο με μυρωδικά και παρμεζάνα
Δαναη Σημαντηρακη26/11/12 0 σχόλια

υλικά
800 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους 3 εκ.
5 σκ.σκόρδο κομμένες στη μέση
3/4 φλ.τσ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη στο χοντρό τρίφτη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κ.σ. μαντζουράνα ξερή
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Σε μια μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας, ανακατεύοντας ώστε να τυλιχθούν καλά με το μείγμα. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με σπάτουλα τα υλικά με το καυτό ελαιόλαδο γιά 1' και κατόπιν τα μεταφέρουμε σε πυρέξ. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο γιά 40'-45΄, όσο θα χρειαστεί γιά να μαλακώσει η κολοκύθα και να κάνει κρούστα από πάνω. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό σε πιάτα με ψητά κρεατικά

http://www.athinorama.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου