22/11/12

Ρολό με κιμά και αυγά
Δαναη Σημαντηρακη22/11/12 0 σχόλια

Συστατικά

Για το μίγμα κιμά
    700γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή 500 γρ. μοσχαρίσιο και 200 γρ. χοιρινό
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
    1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    ½ φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
    1 μέτρια τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
    2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
    5 αβγά βρασμένα σφιχτά+1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
    Αλάτι
    Ππέρι
 Συνοδευτικό
Σάλτσα τομάτας ή μουστάρδα

Εκτέλεση
Βίκυ Σμυρλή

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ, κιμά, ελαιόλαδο,φρυγανιά, κρεμμύδι, κρασί, τομάτα, το χτυπημένο αβγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετεκαλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Απλώνετε το μίγμα του κιμά πάνω σε χαρτί ψησίματος και του δίνετε ένα σχήμα παραλληλόγραμμο. Τοποθετείτε τα βραστά αβγά πάνω στο μίγμα του κιμά, κατά μήκος, το ένα δίπλα στο άλλο. Με τη βοήθεια του χαρτιού διπλώνετε τον κιμά γύρω από τα αβγά σε ρολό. Κλείνετε τις άκρες του χαρτιού και μεταφέρετε το ρολό σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C.Περίπου 10 λεπτά πριν ψηθεί, βγάζετε το ρολό από τον φούρνο, αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και συμπληρώνετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Αφήνετε το ρολό να σταθεί για λίγα λεπτά και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες. Το συνοδεύετε με σάλτσα τομάτας, ή μουστάρδα και τηγανιτές πατάτες.

http://www.ab.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου