2/11/12

Κέικ με μανταρίνι και ζάχαρη άχνη
Δαναη Σημαντηρακη2/11/12 0 σχόλια

Υλικά για 8-10 άτομα

4 κούπες αλεύρι 512 γραμμάρια
1 κούπα ζάχαρη 200 γραμμάρια
1 1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο 113 γραμμάρια
1 ποτηράκι κονιάκ
3 αυγά
4 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι χυμό μανταρινιού
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Έπειτα βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα με σύρμα. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα μανταρινιού καθώς και το κονιάκ, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 φούρνο για 55 λεπτά.

sidagi.gr

http://www.newsbeast.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου