20/11/12

Χορτόπιτα με σπανάκι
Δαναη Σημαντηρακη20/11/12 2 σχόλια

Προετοιμασία :
1.5-2 ώρες

Μαγείρεμα :
30-45 λεπτά

Υλικά
Για 2 άτομα
      για τη ζύμη:
    1 κιλό αλεύρι
    ½ κιλό νερό
    ξύδι
    αλάτι
      για τη γέμιση:
    2 αβγά
    ½ κιλό σπανάκι
    ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    αλάτι και πιπέρι
    ½ φλ. τσαγιού γάλα
    250 γρ. φέτα τριμμένη
    ηλιέλαιο

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μαλακό το ζυμάρι μας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε παραπάνω νεράκι ή αλεύρι για να το φέρουμε εκεί που θέλουμε. Βλέπουμε και κάνουμε. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και προχωράμε στη γέμιση.

Απλά πράγματα: ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σ' ένα μπολ μαζί με 1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μη γίνει η γέμισή μας νερουλή, γιατί θα βγάλει τα υγρά της στην πίτα και θα τη χαλάσει. Για να το αποφύγουμε αυτό, έχουμε στραγγίξει πολύ πολύ καλά τα χόρτα μας.

Από τη ζύμη που φτιάξαμε θα γίνουν γύρω στα 10 φύλλα. Τα ανοίγουμε ένα-ένα με τον πλάστη, απλώνουμε τη γέμιση στην άκρη τους και τα τυλίγουμε σε ρολό. Τα τοποθετούμε σαν σαλιγκάρια σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

http://www.toarkoudi.gr/

2 σχόλια:

  1. Εχω μείνει απ'την ομορφιά του φόντου σου! Καλορίζικο, είναι πανέμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστω !!! κι εμενα μ αρεσε πολυ, θα ασχοληθω σημερα περισσοτερο μηπως βαλω καμμια πινελια χριστουγεννιατικη αλλά μου αρεσε και μενα πολυ απο την αρχη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή