16/11/12

Μπουρέκι με τυριά
Δαναη Σημαντηρακη16/11/12 0 σχόλια

Τι χρειαζόμαστε:

    1 φύλλο σφολιάτας
    6 λωρίδες μπέικον
    10 φέτες ζαμπόν ή μπούτι καπνιστό πολύ λεπτοκομμένο
    2 κούπες διάφορα τυριά μαλακά (κασέρι, kerrygold, gouda, μοτσαρέλα)
    1 κούπα γάλα
    2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
    2 αυγά
    λίγο σουσάμι

Πως το κάνουμε:

    Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι έως ότου δέσει ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα-ένα τ'αυγά και τα τυριά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    Ανοίγουμε το φύλλο σε παραλληλόγραμμο 40 Χ 30 εκ. περίπου. Στρώνουμε πάνω τις μισές φέτες ζαμπόν καλύπτοντας τα 2/3 της επιφάνειας της ζύμης, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, αφήνοντας 3 εκ. περιθώριο δεξιά - αριστερά. Βάζουμε από πάνω τις λωρίδες μπέικον κι απλώνουμε πάνω την κρέμα με τα τυριά. Στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες ζαμπόν. Διπλώνουμε λίγο τις άκρες δεξιά - αριστερά μην τρέξει και τυλίγουμε σε ρολό.
    Βάζουμε τη διπλωμένη άκρη προς τα κάτω σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και βρέχουμε με λίγο νεράκι τις άκρες για να κολλήσει. Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές - μικρές τρυπούλες από πάνω να φεύγει ο αέρας.
    Ψήνουμε στους 175 β C για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε ζεστό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Βέφας. Μ'έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές σε μπουφέδες. Είναι πολύ πρωτότυπη εμφανίσιμη και πάρα πολύ νόστιμη.

Διαβάστε περισότερο: Μπουρέκι με τυριά http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpoureki-me-tiria.html#ixzz2AWVmRLic


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου