10/11/12

Κραμπλ μήλου
Δαναη Σημαντηρακη10/11/12 0 σχόλια

Υλικά

6 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
100 γρ. ζάχαρη, άχνη
σπόροι από 1 λοβό βανίλιας
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
20-30 γρ. ζάχαρη, καστανή
1/4 κ.γ. κανέλα
140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη άχνη και τους σπόρους βανίλιας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι τα μήλα να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρόμη και την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Απλώνουμε τα μήλα σε ένα ταψί, στρώνουμε πάνω τους τα ψίχουλα και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.

http://www.tovima.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου