7/10/12

Μπριζόλες με μανιτάρια και γιαούρτι
Δαναη Σημαντηρακη7/10/12

Υλικά για 6 άτομα

6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μικρό κουτί μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι (το χυμό του)
½ κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τηγανίζετε με το βούτυρο τις μπριζόλες και τις βάζετε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το χυμό του λεμονιού.

Προσθέτετε τη μουστάρδα. Διαλύετε το αλεύρι με το κρασί και το ρίχνετε στο τηγάνι, ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε μ΄ ένα ξύλινο κουτάλι.

Βάζετε αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι κι ενώ ανακατεύετε ακόμα, για να γίνει η σάλτσα, βάζετε τις μπριζόλες για να πάρουν μαζί με τη σάλτσα 1-2 βράσεις.

Σερβίρονται με πατάτες πουρέ.

http://www.i-live.gr/