5/10/12

Κρεμμυδόσουπα!
Δαναη Σημαντηρακη5/10/12

Κρύωσε ο καιρός…Ώρα για σουπίτσα! Δείτε μια πεντανόστιμη συνταγή…

Υλικά
    2 κιλά κρεμμύδια σε φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο
    80 γραμμάρια Βούτυρο
    1 κουτάλι γλυκού Ζάχαρη κρυσταλλική
    80 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κιλά ζωμό κοτόπουλο
    1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
    Πιπέρι
    φύλλα δάφνης


Εκτέλεση
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 30 λεπτά μέχρι που να καραμελώσουν μαζί με το βούτυρο και το σκόρδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμηστεί το κρασί τελείως. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι που να δέσει η σούπα μας. Σερβίρουμε με μια κουταλιά κονιάκ και ψωμάκια που έχουμε τοποθετήσει στο φούρνο με τυρί μετσοβόνε.

http://on-news.gr/