29/10/12

Ντοματόσουπα με κρέμα γάλακτος, πιπέρι, κρεμμύδι και σκόρδο
Δαναη Σημαντηρακη29/10/12 0 σχόλια

Προετοιμασία :0-15 λεπτά

Μαγείρεμα :0-15 λεπτά

Υλικά

    5 ντομάτες
    1 κρεμμύδι
    3 κ.σ. βούτυρο
    2 κ.σ. πιπέρι
    1 σκελίδα  σκόρδο
    2 φλιτζάνια νερό
    5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
    αλάτι
    φύλλα μέντας
Διαδικασία

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Τώρα προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από την θερμότητα και ανακατεύουμε το μίγμα έτσι ώστε να γίνει πουρέ. Πάλι μεταφέρουμε τον πουρέ στο τηγάνι.
Ρίχνουμε λίγη κρέμα πάνω από τη σούπα (αν επιθυμούμε).  Σερβίρουμε όσο η σούπα είναι ακόμη ζεστή.

http://www.toarkoudi.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου