27/10/12

Πανεύκολα, αφράτα και «τυρένια» λουκανικοπιτάκια
Δαναη Σημαντηρακη27/10/12 0 σχόλια

Υλικά
1 πακέτο ζύμη για πίτσα
1 κούπα τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
4 λουκάνικα γαλοπούλας, κομμένα διαγωνίως σε κομματάκια
λίγο ελαιόλαδο
2κ.σ. κέτσαπ
1κ.σ. barbecue sauce
1κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Αλευρώστε μια επιφάνεια και απλώστε τη ζύμη της πίτσας, δημιουργώντας ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Έπειτα χωρίστε το με ένα μαχαίρι σε 4 ορθογώνια, κόβοντας κάθετα, και τέλος κόψτε το κάθε ορθογώνιο διαγώνια στη μέση, ώστε να δημιουργήσετε 8 τριγωνάκια.
3. Μοιράστε τη μοτσαρέλα σε ίσες ποσότητες στα τριγωνάκια ζύμης, στη μέση. Βάλτε 1/2 λουκάνικο στην πλατιά άκρη του κάθε τριγώνου και κυλήστε το να καλυφθεί με τη ζύμη. Πιέστε στο τέλος την άκρη με το δάχτυλό σας για να «κλείσει».
4. Μοιράστε τα λουκανικοπιτάκια σε ένα μεγάλο ταψί που θα έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο, και ψήστε τα για 12 λεπτά στους 200C.
5. Αναμείξτε σε ένα μπολάκι την κέτσαπ, την barbecue sauce και τη μουστάρδα και σερβίρετέ το σαν ντιπ μαζί με τα ζεστά λουκανικοπιτάκια.

queen.gr

http://olagiatingunaika.blogspot.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου