25/10/12

Λαχανοσαλάτα με μήλο και ρόκα
Δαναη Σημαντηρακη25/10/12

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα
4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 1/2 κούπα ψιλοκομμένη ρόκα
½ κιλό ψιλοκομμένο λάχανο λευκό
200 γραμμάρια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης)
1 κομμένο πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
Χυμό απο ένα λεμόνι
1 φλιτζάνι καφέ νερό

Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας λάδι για το σερβίρισμα

Για το πασπάλισμα
2 κουταλιές της σούπας σπόροι ροδιού

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο λάχανο, το κόκκινο λάχανο, τα τριμμένα καρότα, το σέλινο και τη ρόκα.
Τα αλατίζετε καλά , τα περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνετε μέσα 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, τα πιέζετε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου.

Αμέσως μετά σουρώνετε τη σαλάτα από τα υγρά που έχει κατεβάσει, τη βάζετε σε μια καθαρή σαλατιέρα, ψιλοκόβετε τη πιπεριά Φλωρίνης, περιχύνετε με το ξύδι, το λάδι για το σερβίρισμα και τους σπόρους ροδιού.
Μπορείτε τη σαλάτα να τη συντηρήσετε στο ψυγείο χωρίς να τη περιχύσετε με λάδι τουλάχιστον για 2 μέρες. Θα ρίξετε το λάδι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

http://www.sidagi.gr/