17/10/12

Γλυκιά πίτα με σοκολάτα και φουντούκια
Δαναη Σημαντηρακη17/10/12

Άκρως λαχταριστή και πλούσια σε γεύση η γλυκιά πίτα που σας προτείνουμε. Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε σοκαλοτόπιτα ή καλύτερα φουντουκόπιτα. Χρειάζεται χρόνο για την προετοιμασία της, αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει

ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα )

Για τη ζύμη :

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές κακάο
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζάνι βιτάμ σε κομματάκια
2 κρόκους αυγών
½ φλυτζάνι παγωμένο νερό



 Για τη γέμιση :
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. φουντούκια ψίχα ψιλοκομμένα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη

Για τη γαρνιτούρα :
120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά νερό
1 κουταλιά βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη :

    Αναμιγνύετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
    Προσθέτετε μετά το βιτάμ και δουλεύετε το μίγμα ώσπου να γίνει ψιχουλιαστό.
    Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το νερό και ζυμώνετε το μίγμα ελαφρά με την άκρη των δαχτύλων ώσπου να γίνει ζύμη ομοιογενής.
    Την μαζεύετε σε μπάλα, την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο 15 λεπτά περίπου.
    Την ανοίγετε σε φύλλο και τη στρώνετε σε φόρμα για τάρτα.
    Την ψήνετε άδεια 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.

2. Για τη γέμιση :


    Αναμιγνύετε σε μπωλ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
    Χτυπάτε το μίγμα για λίγο και προσθέτετε τα φουντούκια και την κουβερτούρα τώρα.
    Ανακατεύετε και αδειάζετε το μίγμα στην ψημμένη πίτα.
    Την ψήνετε 30 με 35 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.

3. Γαρνιρισμα:

    Λιώνετε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα.
    Προσθέτετε το νερό και το βιτάμ και όταν η πίτα κρυώσει τη γαρνίρετε με την σοκολάτα.


http://www.flowmagazine.gr/