16/9/12

Λουκάνικα με πατάτες στη λαδόκολλα
Δαναη Σημαντηρακη16/9/12

Τα δυνατά αρώματα του χωριάτικου λουκάνικου αγκαλιάζουν τις πατατούλες και όλα μαζί τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί. Αλλιώτικη, όσο όμως και εύκολη συνταγή, είτε για κυρίως πιάτο, είτε για συνοδευτικό κρασιού ως μεζές.

ΥΛΙΚΑ για 5 άτομα

600 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο
300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
δεντρολίβανο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό αρετσίνωτο
αλάτι
πιπέρι



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Καθαρίζετε τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
    Βάζετε τα λουκάνικα και τις πατάτες σε μια λεκάνη, μαζί με τα αρωματικά χόρτα και το σκόρδο.
    Κόβετε ένα μεγάλο διπλό φύλλο αντικολλητικό χαρτί και βάζετε στο κέντρο του τα λουκάνικα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια, τις πατάτες και το κρεμμύδι.
    Ραντίζετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε.
    Κλείνετε το πακέτο, αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα, για να φεύγει ο ατμός.
    Ψήνετε 30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
    Σερβίρετε το φαγητό αμέσως μόλις ψηθεί, μέσα στο χαρτί, το οποίο τοποθετείτε σε πήλινη πιατέλα, τσαλακώνοντας τις άκρες του, καθώς το ανοίγετε.

http://www.flowmagazine.gr/