14/9/12

Κολοκυθόπιτα
Δαναη Σημαντηρακη14/9/12

Τι θα χρειαστείτε
1.200 γραμμ. κολοκυθάκια τρυφερά
5 αυγά χτυπημένα
300 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
300 γραμμ. φρέσκο ανθότυρο
160 γραμμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί



Τι θα κάνετε: Λαδώνετε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζετε µε τη  µισή φρυγανιά. Αφού πλύνετε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε το κοτσάνι και τα τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνετε στο σουρωτήρι, τα αλατίζετε λίγο και τα αφήνετε να υδρώσουν για 15 λεπτά. Τα στύβετε µε τα χέρια και τα βάζετε σε µπολ. Προσθέτετε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια. Τρίβετε µπόλικο πιπέρι και αλατίζετε, αφού πρώτα δοκιµάσετε το µίγµα. Απλώνετε το µίγµα στο ταψί. Το ραντίζετε µε το ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Συνταγή: argiro.gr

http://www.mama365.gr/