10/9/12

Σπανακόπιτα
Δαναη Σημαντηρακη10/9/12

Τι θα χρειαστείτε
1 κιλό σπανάκι
500 γρ. έτοιμο φύλλο για πίτα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
2 αβγά
πιπέρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κρεμμυδάκια τρυφερά
250 γραμ. φέτα μέτρια βαρελίσια
λάδι



Τι θα κάνετε: Καθαρίζετε το σπανάκι πετώντας τα σκληρά κοτσάνια και το πλένετε καλά. Ψιλοκόβετε το σπανάκι, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Τα βάζετε όλα μαζί σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι και τα τρίβετε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν. Έπειτα τα στίβετε καλά ώστε να φύγει το ζουμί που έχουν. Προσθέτετε τη φέτα, τα αβγά και ανακατεύετε. Παίρνετε ένα ταψί και το αλείφετε με λίγο λάδι. Τοποθετείτε στον πάτο του 2 φύλλα (αν είναι μεγαλύτερα από το ταψί, δεν τα πετάτε, τα διπλώνετε μέσα στο ταψί) και τα αλείφετε με λίγο λάδι (σε κάθε φύλλο που προσθέτετε βάζετε λίγο λάδι). Απλώνετε πάνω στο φύλλο το μισό μείγμα. Στρώνετε άλλα 2 φύλλα με λίγο λάδι και απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτετε άλλα 2-3 φύλλα από πάνω αλείφοντας το καθένα με λάδι.  Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Όταν ροδίσει, την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

http://greekcook.gr/

http://www.mama365.gr