30/8/12

Χυλοπίτες με γιαούρτι και μαριναρισμένο αγγούρι
Δαναη Σημαντηρακη30/8/12

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. χυλοπίτες
1 αγγούρι, καθαρισμένο, και κομμένο σε ροδέλες
λίγο χονδρό αλάτι
250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2-3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Απλώνουμε τις ροδέλες του αγγουριού σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Τις ξεπλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες, ώστε να γίνουν al dente, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Οσο είναι ζεστές, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, τον δυόσμο, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσουν τα αρώματα. Στρώνουμε σε ένα πιάτο γύρω γύρω τις φέτες από το μαριναρισμένο αγγούρι και σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου τα ζυμαρικά με το γιαούρτι.

http://www.tovima.gr/