24/8/12

Φυσικά εντομοαπωθητικά για μυρμήγκια,κουνούπια και μύγες
Δαναη Σημαντηρακη24/8/12

Πως να αντιμετωπίσετε τη στρατιά από ανεπιθύμητους επισκέπτες με τον πιο φυσικό τρόπο!

Μυρμήγκια
Πορτοκάλι με αρωματικά γαρίφαλα. Τα βάζετε σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι και τα τοποθετείτε σε σημεία από όπου υποπτεύεστε ότι εισβάλλουν. Τα μυρμήγκια απεχθάνονται το άρωμα τόσο του πορτοκαλιού όσο και των γαρίφαλων και μάλλον θα το σκεφτούν πολύ να σας ξανακάνουν επίσκεψη.

Σαπουνόνερο. Γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με σαπουνόνερο και ψεκάστε το κατευθείαν πάνω στα μυρμήγκια. Φυσικό αλλά θανατηφόρο.Αγγούρι. Βάλτε φλούδες αγγουριού στα ανοίγματα από όπου πιθανόν μπαίνουν στο σπίτι σας. Τα μυρμήγκια έχουν μια φυσική απέχθεια στο αγγούρι.

Τσάι ή δυόσμος. Αφήστε ένα σακουλάκι με τσάι ή δυόσμο όπου παρατηρείτε τη μεγαλύτερη κίνηση μυρμηγκιών.

Αν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα τα σημεία εισόδου, αλλά δεν θέλετε να τα δείτε να τριγυρνούν στην κουζίνα σας, δημιουργήστε μια «απαγορευτική γραμμή» με κόκκινο πιπέρι, χυμό λεμονιού, κανέλα ή κόκκους καφέ. Δεν πρόκειται να την περάσουν.

Αν τρυπώσουν από μικρά ανοίγματα στο πάτωμα, βάλτε στα κενά σκόρδο.

Μύγες
Έρχονται απρόσκλητες για να στρογγυλοκαθίσουν στο τραπέζι μας. Όσες φορές και αν τις διώξουμε, επανέρχονται δριμύτερες και ακόμα πιο ενοχλητικές. Αν έχετε σήτες στα παράθυρα, σίγουρα έχετε λύσει το πρόβλημα σας. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε;

Δάφνη. Γεμίστε ένα υφασμάτινο σακουλάκι με φύλλα δάφνης και κρεμάστε το κοντά σε πόρτες ή παράθυρα. Οι μύγες θα βρουν το δάσκαλό τους.

Μέντα. Τρίψτε μερικά φύλλα μέντας και βάλτε τα σε κουτάκια ή σε σακουλάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Η μέντα διώχνει μακριά τις μύγες, ενώ αρωματίζει ευχάριστα το χώρο.

Ευκάλυπτος και γαρίφαλο. Τα φύλλα ευκαλύπτου και το αρωματισμένο γαρίφαλο αποθαρρύνουν τους ιπτάμενους εισβολείς από περαιτέρω απόπειρες. Δοκιμάστε επίσης να ρίξετε μερικές σταγόνες ευκαλύπτου σε ύφασμα (π.χ., στις κουρτίνες σας). Το άρωμα του θα εμποδίσει εκτός από τις μύγες και άλλα έντομα.

Επειδή οι μύγες είναι εξίσου ενοχλητικές και για τα κατοικίδια, βάλτε σε ένα μπολ γλυκό βασιλικό και τριφύλλι και τοποθετήστε το δίπλα στο φαγητό της γάτας ή του σκύλου σας. Φυσικά, αυτό ισχύει και για το δικό σας φαγητό.

Κουνούπια
Μας τσιμπούν δίχως έλεος, μας αφήνουν ξάγρυπνους και αποκαμωμένους από μια μάχη που εκ πρώτης όψεως φαίνεται άνιση. Και το χειρότερο δρουν τη νύχτα, όταν όλα γαληνεύουν. Όλα εκτός από εμάς.

Λεβάντα. Γλιτώστε από τα τσιμπήματα μια για πάντα κάνοντας επάλειψη στο σώμα σας με έλαιο λεβάντας. Το δέρμα σας θα μυρίζει όμορφα και τα κουνούπια δεν θα σας ξαναπλησιάσουν για ώρες.

Σιτρονέλα. Είναι το πιο γνωστό όπλο κατά των κουνουπιών. Τα κεριά σιτρονέλας είναι αποτελεσματικά εκτός αν δεν αντέχετε το άρωμα τους. Σε υγρή μορφή θα σας απογοητεύσει, γιατί θα σας απαλλάξει από την παρέα τους μόνο για 20 λεπτά.

Ευκάλυπτος και Σόγια. Το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια για 120 λεπτά, ενώ το έλαιο σόγιας για 96 λεπτά.

Δεντρολίβανο. Αντικαταστήστε το γνωστό φιδάκι με καμένο δεντρολίβανο.

Μην υποτιμάτε την αποτελεσματικότητα ορισμένων φυτών. Ο βασιλικός, η αρτεμισία, το γαρίφαλο, το θυμάρι, το γεράνι και τα διάφορα είδη κυπαρισσιού απωθούν τα κουνούπια. Δεν είναι τυχαίο που παλαιότερα δεν υπήρχε παράθυρο που να μην έχει μια γλάστρα – έστω με βασιλικό.

Φτιάξτε ένα λάδι σώματος κατά των κουνουπιών, με 20 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου, 20 σταγόνες έλαιο κέδρου, 10 σταγόνες πράσινου τσαγιού, 3 σταγόνες έλαιο γερανιού και 60ml έλαιο βάση jojoba… και απολαύστε το καλοκαιρινό βραδάκι!

http://www.jenny.gr/
In Category : ,