29/8/12

Τι μπορείτε να καθαρίσετε σε 1 λεπτό
Δαναη Σημαντηρακη29/8/12

Πράγματα που συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε και δεν θα έπρεπε.

Μπορεί η καθαριότητα να είναι καθημερινή εργασία για τους περισσότερους από εμάς, όμως κάποιες φορές είναι εύκολο να ξεχάσουμε να ασχοληθούμε με μερικές λεπτομέρειες της που είναι σημαντικές για την οικογενειακή και προσωπική μας υγιεινή. Να λοιπόν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν διαθέσετε 1 λεπτό για το καθένα.

Καθαρισμός τηλεφώνου: Σταθερό ή κινητό, το τηλέφωνο είναι ένα από τα αντικείμενα που είναι σχεδόν κολλημένο επάνω μας. Για αυτό είναι σημαντικό να το καθαρίζουμε όσο πιο συχνά γίνεται. Το σταθερό κινητό περάστε το με ένα χαρτί που θα έχετε βάλει οινόπνευμα, το κινητό θα κάνετε το ίδιο αλλά αφού το έχετε κλείσει και αφήσει να κρυώσει ελαφρώς. Την οθόνη καθαρίστε την με ένα πανάκι με μικροίνες ώστε να μην χαλάσετε το προστατευτικό κάλυμμα.Σφουγγάρι κουζίνας: Κανονικά πρέπει να αλλάζουμε το σφουγγάρι πολύ συχνά. Όμως μπορείτε να το κρατήσετε ελεύθερο από μικρόβια με δύο τρόπους. Βάζοντας το στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό ή αφήνοντας το κάθε βράδυ μέσα σε ένα μείγμα νερού και αντιμικροβιακού υγρού, ώστε να σκοτώνονται τα μικρόβια. Ξεπλύνετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Φώτα και ανεμιστήρες οροφής: Θα τρομάξετε εάν δείτε την σκόνη που έχει εγκατασταθεί πάνω τους. Σε ένα λεπτό και με την βοήθεια ενός πανιού θα πετύχετε να διώξετε όλη την σκόνη. Για τα φώτα μπορείτε να κάνετε ένα κάθε μέρα.

Πετσέτα κουζίνας: Ορίστε μια μέρα της εβδομάδας όπου θα αλλάζετε τις πετσέτες του σπιτιού με καθαρές. Έτσι δεν χρειάζεται να σκουπίσετε τα χέρια σας και τον πάγκο με μια πετσέτα που έχει πάνω της λαδιές. Εννοείται ότι εάν λερωθεί νωρίτερα την αλλάζετε!

Μαξιλάρια: Κανονικά θα έπρεπε καθημερινά να βγάζουμε τα σκεπάσματα και τα μαξιλάρια μας στον ήλιο. Όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Φροντίστε κάποιες φορές την εβδομάδα να τινάζετε το μαξιλάρι σας και να το βάζετε στον ήλιο ή εάν έχετε στεγνωτήριο βάλτε το στο δυνατό πρόγραμμα που έχει ή αγοράστε μαξιλάρια που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο.

Τηλεκοντρόλ: Η βρωμιά που μαζεύεται σε αυτό το καθημερινό αντικείμενο είναι απερίγραπτη και επικίνδυνη. Ο καλύτερος τρόπος να το καθαρίσετε είναι με μια μπατονέτα για τα αυτιά την οποία θα έχετε βρέξει με οινόπνευμα.

Πινέλα μακιγιάζ: Ακουμπάνε το πρόσωπο μας κι όμως δεν αφιερώνουμε τον χρόνο που θα έπρεπε για να τα καθαρίσουμε. Κάντε τους κάθε τόσο ένα ωραίο μπάνιο με χλιαρό νερό και ένα αντιαλλεργικό σαπούνι και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Άλατα στην ντουζιέρα: Κάνουν τις μπαταρίες του μπάνιου να δείχνουν βρώμικες και κάποιες φορές μπλοκάρουν και το νερό της ντουζιέρας. Βάλτε βαμβάκι εμποτισμένο με ξύδι γύρω από τις μπαταρίες και γεμίστε μια σακούλα με νερό και ξύδι, βάλτε μέσα το τηλέφωνο του ντουζ, δέστε το με ένα λαστιχάκι και αφήστε το όλο το βράδυ.

Πηγή φωτογραφίας: www.marthastewart.com

http://www.jenny.gr/