21/7/12

Ρολά σφολιάτας με μήλο και κανέλα
Δαναη Σημαντηρακη21/7/12

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου περίπου 400 γραμμάρια
2 μεγάλα κόκκινα μήλα 500-600 γραμμάρια τριμμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
5 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα
3 1/2 κουταλιές της σούπας επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα



Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσουμε.

Στο τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβετε τα μήλα και τα στύβετε τα μήλα πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό. Ανοίγετε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.

Το απλώνετε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτετε το μήλο και το απλώνετε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτετε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.

Βάζετε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του. Με μεγάλη προσοχή τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβουμε το ρολό σε 10 ίσα μέρη. Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (με αέρα 160 βαθμούς) να προθερμανθεί και τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.

Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα. Τοποθετείτε τα ρολά μας ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι). Πασπαλίζετε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 30 λεπτά.

sidagi.gr