18/7/12

Πεντακάθαρες παγοθήκες
Δαναη Σημαντηρακη18/7/12

Αν δεν ξέρατε τον τρόπο και κάθε φορά που σας ενοχλούσαν οι οσμές, πετούσατε τις παγοθήκες σας, ήρθε η στιγμή να το διορθώσετε. Πλέον μπορείτε να απολαμβάνετε τα ποτά και αναψυκτικά σας χωρίς δυσάρεστες γεύσεις και μυρωδιές.

Παρ’ όλο που οι παγοθήκες πολλών χρήσεων έρχονται σε επαφή μόνο με καθαρό νερό μπορεί να είναι από τα πιο βρώμικα σκεύη της κουζίνας σας. Αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό;Οι παγοθήκες αποθηκεύονται στην κατάψυξη ανάμεσα σε διαφορά είδη κατεψυγμένων φαγητών και πολύ εύκολα απορροφούν όλες τις περίεργες μυρωδιές με αποτέλεσμα και τα παγάκια να έχουν περίεργη γεύση και οσμή. Υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη έκπληξη στο ποτό ή αναψυκτικό σας, που μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση ειδικά μπροστά στους καλεσμένους σας.

Ακολουθήστε τα απλά βήματα καθαρισμού:

• Βάλτε τη παγοθήκη κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό για να λιώσουν τα υπολείμματα του πάγου.

• Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής σε μισό φλιτζάνι με ζεστό νερό. Αν παρατηρήσετε στην επιφάνεια της παγοθήκης λευκές γραμμές τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι αντί για τη σόδα μαγειρικής, με τον ίδιο τρόπο.
• Ρίξτε το νερό με τη σόδα ή το ξύδι μέσα στη παγοθήκη, να πάει σε κάθε κύβο και καθαρίστε καλά με ένα σφουγγαράκι ή πανί.
• Ξεπλύνετε καλά τη παγοθήκη με ζεστό νερό μέχρι που να εξαφανιστούν τα υπολείμματα της σόδας.
• Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό, γεμίστε πάλι την παγοθήκη με καθαρό κρύο νερό και βάλτε τη στην κατάψυξη.

http://www.jenny.gr/