18/6/12

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Δαναη Σημαντηρακη18/6/12 0 σχόλια

ΥΛΙΚΑ: 20 φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια,1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσο, 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 2 φέτες ψωμί του τοστ, 1 κουταλάκι βασιλικό,
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια, ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών και σοτάρουμε μαζί με το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Τα βάζουμε πρώτα από την εξωτερική πλευρά και μετά από 2-3 λεπτά τα γυρίζουμε και από την άλλη. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά άλλα 2 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κουκουνάρι και τρίβουμε το ψωμί με τα χέρι μας. Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα με το σοταρισμένο πράσο και κρεμμύδι, το κουκουνάρι, τον βασιλικό, το τριμμένο ψωμί. Μοιράζουμε το μείγμα στα μανιτάρια. Ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτά.

http://www.gmag.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου