15/6/12

Φτιάξτε σπιτική Μερέντα
Δαναη Σημαντηρακη15/6/12 0 σχόλια

Νοστιμότατη σπιτική Μερέντα που διατηρείται στο ψυγείο όσο εσείς θέλετε και μπορείτε να τη βάλετε όπου εσείς θέλετε. Αλειμενη σε ψωμί είναι το ιδανικό πρωινό για τα παιδιά σας.

Υλικά
1 κουτι ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
1 κουβερτούρα σοκολάτας
100 γρ. βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κούπα φουντούκια



Πως να το φτιάξουμε :

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα σοκολάτας με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο καλά κοσκινισμένο για να μην σβολιάσει, και την βανίλια.
Ανακατευουμε καλά.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια είτε χοντροκομμένα είτε αλεσμένα.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο όπου και το διατηρούμε.

Η μερέντα μας είναι έτοιμη...


Αλοίφουμε σε ψωμί ή φτιάχνουμε σφολιάτα και ψήνουμε κρουασάν σοκολάτας.

Πηγή:http://www.supersyntages.gr


Τι θα χρειαστούμε για τη Μερέντα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100γρ κουβερτούρα
150γρ βιτάμ
2 κουτ σούπας άχνη
4 κουτ σούπας κακάο
1 κούπα τριμμένο φουντούκι σε σκονη

Πως φτιάχνουμε τη Μερέντα

Αρχικά θα λιώσουμε την κουβερτούρα μας μαζί με το βούτυρο με την τεχνική του μπεν μαρί.
Θα ανακατέψουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα.
Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα τριμμένα φουντούκια και θα το αδειάζουμε σε μπωλ.
Μόλις κρυώσει η μερέντα μας θα βάλουμε το μπωλ στο ψυγείο και μόλις πήξει είναι έτοιμη.

http://www.sheblogs.eu/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου