26/6/12

Εύκολη κασερόπιτα
Δαναη Σημαντηρακη26/6/12 0 σχόλια

υλικά
800 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη*
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα πλήρες
4 μεγάλα αβγά
βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα καλά με πινέλο. Απλώνουμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί και ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμένο πιπέρι. Στρώνουμε από πάνω τρία φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας( ή λαδώνοντας) το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, με ανάλογο πιπέρι. Καλύπτουμε με άλλα τρία βουτυρωμένα φύλλα. Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι, προσέχοντας να φτάσει βαθιά. Χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αβγά με τα 4/5 του γάλακτος, να αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην πίτα. Την αφήνουμε να σταθεί 30'-45΄και μετά την ψήνουμε για 40΄. Ελέγχουμε το ψήσιμο σηκώνοντας την άκρη.

* μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κασέρι ανάμεικτο με γραβιέρα.

http://www.athinorama.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου