24/6/12

Σπαγγέτι Al Pesto
Δαναη Σημαντηρακη24/6/12 0 σχόλια

Υλικά

½ κιλό σπαγγέτι
2 χούφτες φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
¼ κούπας κουκουνάρι
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, αλατισμένο, νερό βράζετε τα σπαγγέτι. Αφού διαπιστώσετε πως είναι al dente, τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντάς τα καλά.

Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, χτυπάτε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η "σάλτσα" που θα προκύψει είναι πηχτή, αραιώνετε με μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών. Όχι πολύ νερό, καθώς πρέπει να είναι μια κρέμα, όχι κάτι υδαρές.

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπωλ τα σπαγγέτι με την σάλτσα pesto και σερβίρετε χωρίς να καθυστερήσετε καθόλου.
Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα ή και τριμμένο πιπέρι.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου