15/5/12

ΜΕΛΙΤZΑΝΑ ΓΕΜΙΣΤΗ
Δαναη Σημαντηρακη15/5/12 0 σχόλια

Υλικά: 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, 4 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 4-5 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη , 200γρ. πεκορίνο τριμμενο, αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Λάδι για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες.

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβoυμε σε φέτες πάχους 1,5 εκ. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, αφού τις πασπαλίσουμε με χοντρό αλάτι, και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 1/2 ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι τo μισό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν.Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.



Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε την τριμμενη ντομάτα, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, σε ατομικές στρώσεις τις μελιτζάνες με τη σαλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το τυρί.Βάζουμε για λίγο στο φούρνο, να λιώσει το τυρί, στολίζουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Tips: Προαιρετικά προσθέστε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

http://www.gmag.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου