18/5/12

Ρυζογαλο με λεμονι του Παρλιαρου
Δαναη Σημαντηρακη18/5/12 0 σχόλια

Συνταγή για 6 άτομα

Από το:xs-recipes.com

Υλικά:

1 λίτρο γάλα
250γρ κρέμα γάλακτος
50γρ. ζάχαρη
φλοίδες από 1 λεμόνι
100γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
Κανέλα για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος, το ρύζι, τις φλοίδες από το λεμόνι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το ρυζόγαλο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε, κατά προτίμηση, την κατσαρόλα σε ένα σκεύος με παγάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει. Με αυτόν τον τρόπο το ρυζογαλο μας δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου