22/3/16

Άλατα και αλάτι
Παιδί και ανάπτυξη22/3/16

Κρύο νερό για τα άλατα
Μετά το ντους ξεπλύνετε τα πλακάκια και τη βρύση με κρύο νερό - αυτό μειώνει σημαντικά την εμφάνιση λεκέδων από άλατα. Το ζεστό νερό αφήνει πολύ περισσότερους λεκέδες, όταν στεγνώνει σιγά-σιγά.

http://www.adviseme.gr/

Χρήση της μαγειρικής σόδας
Η σόδα εξαφανίζει τα άλατα απο τις τσαγιέρες, τις καφετιέρες κτλ: Βάλτε 2 κουταλάκια γλυκού γιά κάθε λίτρο χλιαρό νερό και
αφήστε να δράσει 3 ώρες.Αφαιρεί τα άλατα στο μπάνιο. Βάλτε στη μπανιέρα 10 κουταλιές σούπας σόδα ( γιά μιά μέτρια μπανιέρα ) γιά να ‘μαλακώσει’ το νερό.

Στο μπάνιο
* Τρίψε τα είδη υγιεινής, τις βρύσες και τις οπές της αποχέτευσης με μια λεμονόκουπα. Τα υπολείμματα σαπουνιών και τα άλατα θα φύγουν στο λεπτό.
* Για επίμονους λεκέδες από άλατα ή/και σκουριά γύρω από τις βρύσες, ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και ένα αλάτι και με το μίγμα τρίψε τους λεκέδες με ένα παλιό βουρτσάκι δοντιών.

ΞΙΔΙ: Εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές και τη μούχλα, απολυμαίνει, καταπολεμά τα άλατα και χαρίζει λάμψη στις επιφάνειες.
Για να καθαρίσεις από τα άλατα το βραστήρα, την καφετιέρα και τις κατσαρόλες σας, βράσε 2 μέρη νερού και 1 ξίδι και άφησέ το να δράσει για λίγο. Ξέπλυνε με άφθονο νερό
Βάλε το τηλέφωνο της ντουσιέρας (αρκεί να είναι χρωμίου), σε ένα δοχείο με ένα λίτρο νερό και 250 ml ξίδι και άφησέ το για ένα τέταρτο. Εξαφανίζει τα άλατα!

Για τα άλατα ανακάτεψε 4 κ.γλ. σόδα και 4 νερό, τρίψε τα είδη υγιεινής και ξέβγαλε.

Για να αφαιρεθούν τα επίμονα άλατα που συσσωρεύονται γύρω από τις βρύσες, βρέχουμε χαρτί κουζίνας με ξύδι. Το αφήνουμε για μία ώρα και μετά καθαρίζουμε. Το αποτέλεσμα θα είναι πεντακάθαρες βρύσες που γυαλίζουν.

Μπάνιο
Μπορείτε να καθαρίσετε τα πορσελάνινα είδη υγιεινής από τα άλατα του νερού, χρησιμοποιώντας το καθαριστικό του φούρνου . Ψεκάζετε και αφήνετε για 1-2' να λειτουργήσει ο αφρός και κατόπιν ξεπλένετε με άφθονο νερό ..

Φτιάξτε εξαιρετικά αρωματικά άλατα για το μπάνιο σας , γεμίζοντας τα άδεια μπουκάλια από τα αρώματά σας με χοντρό αλάτι . Κλείστε τα μπουκάλια καλά και αφήστε τα για 1-2 μήνες προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το αλάτι ...

Για να εξαφανιστούν τα άλατα από το τηλέφωνο του ντους , αφήστε το σε ένα μπολ με ξίδι μια ολόκληρη μέρα .

Αν έχετε συρόμενες πόρτες στο μπάνιο σας και βαρεθήκατε να τις καθαρίζετε από τα άλατα του νερού ή υπολλείματα σαπουνιού, δοκιμάστε έναν άλλο τρόπο. Περάστε τες με ένα μαλακό πανί, νοτισμένο με BABY OIL. Θα γλυτώσετε από τους λεκέδες τουλάχιστον επί αρκετούς μήνες. Νερό, σαπούνι και όλα τα υπόλοιπα θα στραγγίζουν στη μπανιέρα σας, αφήνοντας τη τζαμαρία της πόρτας καθαρή.

Αν η βρύση σας κάτω στο στόμιο δεν έχει βιδωτό φίλτρο να το βγάλετε και να το καθαρίσετε, πάρτε ένα σακουλάκι και γεμίστε το άσπρο ξύδι. Το στερεώνετε με λαστιχάκι ώστε το στόμιο της βρύσης να κολυμπάει στο ξύδι. Το αφήνετε όλη τη νύχτα, ή όσο χρειάζεται για να διαλυθούν τα άλατα και όταν γίνει αυτό, το νερό θα τρέχει μια χαρά.

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε το πανάκριβο προϊόν ενάντια στα άλατα του πλυντηρίου πιάτων. Μπορείτε αντί για αυτό, να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλάτι που είναι πολύ πιο φτηνό και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Κουζίνα
Απομακρύνετε τα άλατα από το βραστήρα σας γεμίζοντάς τον με ένα μείγμα από νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες . Βάλτε τον να λειτουργήσει και , μόλις το μείγμα βράσει και ο βραστήρας κλείσει αυτόματα , τοποθετήστε τον σε μια γωνιά και αφήστε τον όλη τη νύχτα . Την άλλη μέρα αδειάστε το μείγμα , ξεπλύνετε πολύ καλά το βραστήρα , γεμίστε τον με νερό και βράστε το . Πετάξτε αυτό το νερό . Ο βραστήρας σας είναι πια έτοιμος για κανονική χρήση ..

Για να αφαιρέσετε τα άλατα που πιάνει η βρύση της κουζίνα σας, καλύψτε τη με χαρτί κουζίνας που έχετε αλείψει με ξίδι. Αφήστε το καμμιά ωρίτσα έτσι και μετά καθαρίστε τη βρύση.

Τρίψτε με τις στυμμένες λεμονόκουπες που θα πετάγατε στα σκουπίδια, το νεροχύτη, το νιπτήρα καθώς και τις βρύσες σας. Ξεπλύνετε με λίγο νερό και θα δείτε ότι εκτός από το εξαιρετικό άρωμα, θα φύγουν και όλα τα άλατα.

Αν ο βραστήρας ή οι κατσαρόλες σας έχουν ασπρίσει εσωτερικά από τα άλατα του νερού, βάλτε στην συσκευή σας λίγο νερό μαζί με ξύδι αφήστε να βράσουν για λίγη ώρα. Τα άλατα θα διαλυθούν αλλά καλό θα είναι να κάνετε 2-3 βρασίματα ακόμα με σκέτο νερό για να μην μυρίζουν οι συσκευές.

Πλυντήρια
Για το πλύσιμο των ρούχων και των πιατικών στα αντίστοιχα πλυντήρια, χρησιμοποιήστε τα νέα απορρυπαντικά που είναι όχι μόνο συμπυκνωμένα αλλά περιέχουν σε μια ταμπλέτα και το απορρυπαντικό και το λαμπριντικό και τα άλατα. Έτσι εξοικονομείτε όχι μόνο χώρο στα ντουλάπια σας αλλά μαζεύονται και λιγότερα οικιακά απορρίμματα. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε πράσινο σαπούνι στο πλυντήριο ειδικά για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων.

Αν το πλυντήριο ρούχων μυρίζει άσχημα, θα μυρίσουν άσχημα και τα ρούχα που θα πλύνετε. Γι 'αυτό, μόλις σας μυρίσει κάτι και ακόμα καλύτερα πριν αρχίσει και μυρίζει, αποκτήστε τη συνήθεια μία φορά το μήνα να κάνετε το εξής:

- Χωρίς ρούχα βάλτε να δουλέψει
- Αφού γεμίσει νερό και αρχίσει να 'πλένει' προσθέστε 3 φλιτζάνια άσπρο ξύδι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα.
- Αφήστε να τελειώσει ο κύκλος.
Αυτό το κολπάκι, όχι μόνο θα εξαφανίσει την μυρωδιά, αλλά θα καθαρίσει το πλυντήριο και από τα άλατα