4/5/12

Λεκές απο καλλυντικά
Δαναη Σημαντηρακη4/5/12

Το μέικ-απ φεύγει με σαπουνόνερο.

Κραγιόν: Τρίψτε το λεκέ με άσπρο οινόπνευμα και βρέξτε τον με υγρό απορρυπαντικό . Πλύνετε το ρούχο κανονικά , προσθέτοντας , αν είναι απαραίτητο , λίγες σταγόνες αμμωνίας στο νερό . Ξεπλύνετε πολύ καλά .

Λεκές από βερνίκι νυχιών

Ακολουθείστε τις εξής οδηγίες:Γυρίστε το ύφασμα από την ανάποδη πλευρά.
Ρίξτε λίγο ξεβαφικό νυχιών πίσω από το λεκέ. Ελέγχετε πάντα αν το ρούχο ξεβάφει κάνοντας μια δοκιμή σε ένα εσωτερικό τμήμα του.
Πιέστε το λεκέ πάνω σε ένα καθαρό πανί ή 2-3 χαρτιά κουζίνας για να απορροφήσει το βερνίκι.
Πλύνετε αμέσως με απορρυπαντικό της επιλογής σας
ΠΡΟΣΟΧΗ: μην εφαρμόζετε την παραπάνω διαδικασία σε συνθετικά ρούχα από ασετάτ, τριασετάτ ή ρεγιόν. Είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματικά καθαριστήρια.

http://www.myplanet.com.gr/

Σχεδόν σε κάθε γυναίκα που βάφει τα νύχια της έχει τύχει μια αναποδιά που κατέληξε στο να χυθεί το βερνίκι σε κάποιο ύφασμα ή στο χαλί. Αν και φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και τεχνικές που υπόσχονται λύση, υπάρχουν κάποια γενικά tips που μπορούν να βοηθήσουν να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από το ύφασμα.

Καθώς "καταστρώνετε σχέδιο επίθεσης", πρέπει να λάβετε υπ' όψιν τον τύπο του υφάσματος στο οποίο σας έπεσε το βερνίκι, αν για παράδειγμα το χρώμα του υφάσματος φεύγει ή όχι με το πλύσιμο ή τη χρήση, και το αν το βερνίκι είναι χρωματιστό ή διάφανο. Αν είναι χρωματιστό δεν φτάνει να αφαιρέσετε το βερνίκι αλλά θα έχετε να αντιμετωπίσετε το λεκέ που θα αφήσει λόγω του χρώματος.

Ψάχνοντας στο internet βρίσκει κανείς διάφορα άρθρα που συμβουλεύουν να τρίψετε το σημείο που έσταξε βερνίκι με αλκοόλ, λακ, αφρό ξυρίσματος, υγρό φρένων αυτοκινήτου ή οξυζενέ. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες προτάσεις που υπάρχουν. Φυσικά με τον κατάλληλο συνδυασμό υφάσματος, προϊόντος, εργαλείων και κόπου, ο καθένας μπορεί να κάνει κάθε λεκέ να εξαφανιστεί. Το προϊόν που πιο συχνά προτείνεται για το καθάρισμα του βερνικιού από τα υφάσματα είναι ένα καθαριστικό νυχιών χωρίς ασετόν και χωρίς λάδι. Ό,τι και αν διαλέξετε να χρησιμοποιήσετε, σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να βγάλετε το λεκέ με λευκαντικό γιατί αν το ύφασμά σας δεν είναι λευκό θα καταλήξει με μεγάλους άσπρους λεκέδες.

Παρ' όλο που τα καθαριστικά βερνικιών για νύχια, που περιέχουν ασετόν, μπορούν να είναι καταστροφικά για αρκετά υφάσματα, τα περισσότερα δεν θα καταστραφούν αν εστιάσετε στο λεκέ και καθαρίσετε προσεκτικά. Κάποιοι λένε ότι τα καθαριστικά που δε περιέχουν ασετόν δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ωστόσο, τα υφάσματα από ρεγιόν, θα υποστούν σοβαρή ζημιά αν έρθουν σε επαφή με ασετόν. Αν το βερνίκι των νυχιών χυθεί σε ένα ύφασμα από ρεγιόν, πρέπει να καθαριστεί επαγγελματικά, γιατί μόνο στο καθαριστήριο θα μπορέσουν να αφαιρέσουν το βερνίκι χωρίς να καταστραφεί το ύφασμα.

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το βερνίκι το συντομότερο δυνατό για να μην προλάβει να στεγνώσει και να μην ποτίσει. Δοκιμάστε να τρίψετε με ασετόν μια δυσδιάκριτη περιοχή του υφάσματος ή του χαλιού για να δείτε αν φεύγει το χρώμα. Και μετά σκεφτείτε... είναι καλύτερο να έχετε έναν λεκέ από βερνίκι νυχιών στο κατά τα άλλα άθικτο χαλί σας ή μία μικρή ζημιά στο χρώμα του;

Αντιμετωπίστε το λεκέ με ένα καθαρό και κατά προτίμηση λευκό πανί στου οποίου την άκρη θα έχετε βάλει ασετόν. Προσπαθήστε όσο γίνεται να μην ποτίσουν με ασετόν οι ίνες του υφάσματος για να μην καταστραφεί. Τρίψτε ελαφρά και ταμποναριστά για να αφαιρέσετε το λεκέ, ξανά και ξανά, χρησιμοποιώντας καθαρές πλευρές του πανιού με ασετόν, μέχρι το βερνίκι να πάψει να μεταφέρεται στο πανί σας.

Αν μείνει ένα σημάδι χρώματος, θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε περισσότερη δύναμη και μια βούρτσα, καλύτερα με μαλακές τρίχες. Ανάλογα με το πόσο ανθεκτικό είναι το ύφασμα ή το χαλί σας, θα εξαρτηθεί και το πόσο θα τρίψετε. Είναι προτιμότερο να αφήσετε ένα αχνό σημάδι παρά μία τρύπα στο ύφασμα! Αν πρόκειται για το χαλί σας και όλες οι προσπάθειες αποτύχουν, ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε κάποιο έπιπλο για να καλύψετε τη ζημιά. αν πάλι πρόκειται για ρούχο και θέλετε να το καθαρίσετε πάση θυσία καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία.

http://www.noikokyra.gr/

Σε όλες τις γυναίκες έχει τύχει κάποια στιγμή, καθώς βάφουν τα νύχια τους, να βάψουν και τον καναπέ ή το χαλί. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ή αν θέλετε να είστε «ετοιμοπόλεμες», μάθετε πώς μπορείτε να σώσετε την κατάσταση!
Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το βερνίκι το συντομότερο δυνατό για να μην προλάβει να στεγνώσει και να μην ποτίσει. Θα πρέπει, επίσης, να λάβετε υπόψη το χρώμα και το υλικό του επίπλου. Οι πιο συνηθισμένες «μέθοδοι» είναι να τρίψετε το λεκέ με αλκοόλ, λακ, αφρό ξυρίσματος, υγρό φρένων αυτοκινήτου ή οξυζενέ.
Το πιο αποτελεσματικό και πρακτικό υλικό, όμως, είναι το ασετόν. Αντιμετωπίστε το λεκέ με ένα καθαρό και κατά προτίμηση λευκό πανί στου οποίου την άκρη θα έχετε βάλει ασετόν. Προσπαθήστε όσο γίνεται να μην ποτίσουν με ασετόν οι ίνες του υφάσματος για να μην καταστραφεί. Τρίψτε ελαφρά χρησιμοποιώντας καθαρές πλευρές του πανιού με ασετόν, μέχρι το βερνίκι να πάψει να μεταφέρεται στο πανί σας.
Αν ο λεκές επιμείνει ή αν δείτε ότι αλλοιώνεται το χρώμα ή το ύφασμα, είναι προτιμότερο να το αναλάβουν οι επαγγελματίες σε κάποιο καθαριστήριο.

Πηγή Newsbeast.gr


Η λακ είναι αγαπημένο όπλο κάθε hairstylist. Σε παλαιότερες δεκαετίες, οι γυναίκες κατανάλωναν τόνους προκειμένου να... στερεώσουν περίτεχνους κότσους ή να χαρίσουν όγκο στα μαλλιά. Ακόμα και σήμερα θεωρείται ο καλύτερος μας σύμμαχος– βέβαια σε μικρότερες, πιο οικολογικές δόσεις- όταν θέλουμε να χαλιναγωγήσουμε αυτές τις ατίθασες φύτρες.

Όμως τι σχέση μπορεί να έχει η λακ με το αγαπημένο μας διαχρονικό κόκκινο κραγιόν;

Η σχέση τους είναι… εξολοθρευτική. Πιο συγκεκριμένα η λακ έχει την ιδιότητα να αφαιρέσει τον λεκέ από κραγιόν που μάρκαρε το λευκό σας πουκάμισο ή άφησε τα ίχνη του στο πέτο του καλού σας!

Εάν λοιπόν το ρούχο πλένεται στο πλυντήριο τότε μπορείτε να ψεκάσετε με λακ τον λεκέ, να τον αφήστε το για 10 λεπτά,να το σκουπίσετε το με ένα ελαφρώς υγρό πανί ή σφουγγάρι και έπειτα να πλύνετε το στο πλυντήριο όπως συνήθως. Με αυτό τον τρόπο ο λεκές θα κάνει φτερά!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/


Κραγιόν / μάσκαρα / σκιά ματιών / μεϊκάπ

Ακολουθείστε τις εξής οδηγίες:
Επεξεργαστείτε το λεκέ τρίβοντάς τον απαλά με υγρό απορρυπαντικό της επιλογής σας.
Πλύνετε το ρούχο αμέσως στη θερμοκρασία που επιτρέπει η ετικέτα του ρούχου.
Αν ο λεκές παραμένει τοποθετήστε τη λεκιασμένη περιοχή μέσα σε υδατικό διάλυμα αμμωνίας 1% για 3-5 λεπτά και πλύνετε αμέσως μετά με υγρό απορρυπαντικό της επιλογής σας.

http://www.myplanet.com.gr

Μέικ απ: Βρέξτε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό κι αφήστε να δράσει. Πλύντε κανονικά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και υγρό ντεμακιγιάζ μη-λιπαρό.
In Category : ,