23/5/12

Πατατοσαλάτα
Δαναη Σημαντηρακη23/5/12 0 σχόλια

Συστατικά

1 ½ κιλό πατάτες βρασµένες κοµµένες στα 4
3 αβγά σφιχτά κοµµένα στα 4
2 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαλµυρισµένη
2 κουταλιές της σούπας µαϊντανό ψιλοκοµµένο
2 αντσούγιες από βαζάκι ξαλµυρισµένες

Για τη vinaigrette:

1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού ξίδι αρωµατισµένο µε δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας µουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιηµένο
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι µε προσοχή
Μια πρέζα πιπέρι



Εκτέλεση

Χτυπάµε τα υλικά της vinaigrette σε ένα βαζάκι καλά κλειστό. Προσθέτουµε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάµε όλα µαζί µέχρι να αναµιχθούν καλά. Ετοιµάζουµε τα υλικά της σαλάτας και τα σερβίρουµε σε ανοιχτή πιατέλα. Ρίχνουµε τη vinaigrette πάνω στη σαλάτα. Πασπαλίζουµε µε τον ψιλοκοµµένο µαϊντανό και σερβίρουµε.

http://www.ab.gr/i

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου