14/5/12

«Σαλάμι» σοκολάτας με χαλβά και περγαμόντο
Δαναη Σημαντηρακη14/5/12 0 σχόλια

Υλικά για 8 άτομα

200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, χοντροσπασμένη
250 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. κακάο, σε σκόνη
κρόκοι από 2 αβγά
½ φλ. κονιάκ
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
4-5 κομμάτια γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα
3 μπάρες σοκολάτας με ινδοκάρυδο, ψιλοκομμένες
300 γρ. χαλβάς ταχινένιος, ψιλοθρυμματισμένος



Εκτέλεση

Σε σκεύος μπεν μαρί ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.

Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτουμε το κακάο, τους κρόκους, το κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Σε μια λεκανίτσα σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε με το περγαμόντο, τα φιστίκια Αιγίνης και τα κομματάκια από τις μπάρες και τον χαλβά. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια πλαστική σπάτουλα.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και αδειάζουμε επάνω το μείγμα. Τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, για ένα βράδυ, ώστε να σφίξει καλά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

http://www.tovima.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου