3/5/12

Διάφορα χρήσιμα
Δαναη Σημαντηρακη3/5/12

Λίπη στην κατσαρόλα;

Για να καθαρίσουν τα εναπομείναντα λίπη από τα κατσαρολικά:
- Βάλτε νερό στο σκεύος, προσθέστε αλεύρι και βράστε τα μαζί
Πηγή: meacolpa

Μυρωδιές από τον μικροκυμάτων

Για να διώχνετε τις μυρωδιές από τον φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε ένα μπολ με νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι και ζεστάνετέ το για 30 δευτερόλεπτα.
Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος, είναι ένα μπολ με νερό και λίγο εκχύλισμα βανίλιας, το οποίο θα ζεστάνετε και πάλι για 30 δευτερόλεπτα.

Καμμένη κατσαρόλα
Ξεχάσατε την κατσαρόλα σας στην φωτιά και το ψητό σας «έπιασε» αφήνοντας στον πάτο τού σκεύους μία κρούστα μαύρη; Ρίξτε μία δόση απορρυπαντικού για ρούχα σε ζεστό (όχι βραστό) νερό και αφήστε το όλη την νύκτα. Το πρωΐ η κρούστα θα ξεκολλήσει αμέσως. Πλύντε τήν κατσαρόλα με το σφουγγάρι και το απαορρυπαντικό τών πιάτων. Ξεπλύντε την με άφθονο νερό.

Εύκολο πλύσιμο κατσαρολών
Όταν μαγειρεύετε, γεμίστε τον νεροχύτη σας με ζεστό νερό και λίγο υγρό πιάτων. Θα ρίχνετε εκεί όλες τις κατσαρόλες και τα σκεύη τα οποία χρησιμοποιείτε και μετά θα είναι ευκολότερο να τα πλύνετε.

Μαντεμένιες σχάρες και λίπος
Οι μαντεμένιες σχάρες διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση όταν τις αφήνετε μετά το ψήσιμο με λίγο λίπος επάνω τους. Αφαιρέστε όσο η σχάρα είναι ακόμη ζεστή τυχόν υπολείματα φαγητού και αφήστε τα λίπη να δημιουργήσουν μια μεμβράνη προστασίας.

http://www.adviseme.gr/

Άν η λεκάνη της τουαλέτας σας έχει επίμονους λεκέδες, αδειάστε ένα κουτάκι cola στην λεκάνη και αφήστε το για μία ώρα. Μετά απλά τραβήξτε το καζανάκι.