6/5/12

Μαυρομάτικα στιφάδο
Δαναη Σημαντηρακη6/5/12 0 σχόλια

Υλικά για 6 άτομα

600 γραμ μαυρομάτικα φασόλια
400 γραμ ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ τσαγιού κοτσανάκι σέλινο ψιλοκομμένα
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 κουτ γλυκού πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα ταυτόχρονα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ανακατεύετε και τα σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα μαυρομάτικα φασόλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αλατίζετε, πιπερώνετε, ρίχνετε τη γλυκιά πάπρικα, το σέλινο και το μαϊντανό. Ρίχνετε μέσα το χυμό ντομάτας και ακόμα 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Περιμένετε ακόμα λίγο μέχρι το φαγητό να τραβήξει όλη τη σάλτσα και τα φασόλια να είναι τρυφερά. Το σερβίρετε σε πιατέλα και το προσφέρετε στο τραπέζι.

http://ntomatagemisti.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου