5/5/12

Μπουγάτσα με χαλβά κακάο
Δαναη Σημαντηρακη5/5/12 0 σχόλια

Υλικά για 10 άτομα

500 ml γάλα, φρέσκο
½ φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. σιμιγδάλι, ψιλό
λίγο άρωμα βανίλιας σε σκόνη (βανιλίνη)
8 κ.σ. βούτυρο, τύπου Κερκύρας
8 φύλλα χωριάτικα
400 γρ. χαλβάς κακάο ταχινένιος, θρυμματισμένος
ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα



Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα, για περίπου 8-10 λεπτά.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη και δύο κ.σ. από το βούτυρο, ανακατεύουμε και μόλις λιώσει αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε 5 φύλλα αλειμμένα ένα ένα με το υπόλοιπο βούτυρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα σιμιγδαλιού στο ταψάκι και πασπαλίζουμε από πάνω με τον χαλβά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, επίσης βουτυρωμένα ένα ένα, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.

http://www.tovima.gr/vimagourmet/recipes/article/?aid=451804&h1=true

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου