17/4/12

Τηγανίτες (Pancakes)
Δαναη Σημαντηρακη17/4/12 0 σχόλια

Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 10΄ - 15΄, Ψήσιμο: 1 ώρα περίπου

Υλικά(για 17 - 20 μερίδες):
225 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
110 γρ. ζάχαρη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο+λίγο ακόμα για το τηγάνι
240 γρ. γάλα φρέσκο



Διαδικασία:
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα ένας ομοιογενής χυλός, τον οποίο αφήνουμε για 10 - 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μια κουτάλα από το χυλό στο τηγάνι και το κινούμε ώστε να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου 7 εκ. περίπου. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρνάμε την τηγανίτα με μια σπάτουλα ή λαβίδα και την ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Βάζουμε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα ώστε να διατηρηθούν ζεστές.
Τις σερβίρουμε ζεστές με βούτυρο ή ξινόκρεμα και μέλι, αλλά και με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου