21/4/12

Κρουασανάκια με χαλβά και σοκολάτα
Δαναη Σημαντηρακη21/4/12 0 σχόλια

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη
40 γρ. μαγιά, νωπή
½ ποτήρι γάλα φρέσκο, ζεστό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
500 γρ. χαλβάς ταχινένιος
300 γρ. τρούφα σοκολάτας

1 κρόκος αβγού για την επικάλυψη



Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαγιά στο γάλα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με τον γάντζο έως ότου έχουμε μια μαλακή και βελούδινη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Κατόπιν τη χωρίζουμε σε τέσσερις ισομεγέθεις μπάλες. Με τον πλάστη ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο μεγέθους ενός πιάτου της κουζίνας. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 ίσα τριγωνικά κομμάτια – όπως κόβουμε τις πίτσες.

Στη φαρδιά άκρη κάθε κομματιού βάζουμε λίγο από τον χαλβά και την τρούφα. Τα τυλίγουμε σε ρολάκια και τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε λαδωμένο ταψάκι ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά και να φουσκώσουν λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αραιώνουμε τον κρόκο αβγού με 4-5 κουταλιές της σούπας νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κρουασανάκια. Τα ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

Τip
Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να δουλέψουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα λεκανάκι.

http://www.tovima.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου