20/4/12

Σάντουιτς Μόντε Κρίστο
Δαναη Σημαντηρακη20/4/12 0 σχόλια

Συνταγή για 2 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

6 φέτες άσπρο ψωμί
4 φέτες στήθος γαλοπούλας, ζαμπόν
4 φέτες ζαμπόν
6 λεπτές φέτες τυριού (επιλέξτε δύο είδη: π.χ. ένταμ και γκούντα)
Για τον χυλό:
1 αυγό
1 1/4 φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
φυτικό λάδι (για τηγάνισμα)



Οδηγίες:
Πρώτα ετοιμάζουμε τον χυλό: Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό και το νερό και κτυπούμε να αναμιχθούν. Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός.
Προετοιμάστε το πρώτο σάντουιτς: Τοποθετήστε 2 φέτες γαλοπούλας και 2 φέτες τυριού σε μια φέτα ψωμιού. Τοποθετήστε 2 φέτες ζαμπόν και 1 φέτα τυρί σε μια άλλη φέτα ψωμιού. Τοποθετήστε τρίτη φέτα μεταξύ των δύο που ήδη ετοιμάσατε έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα σάντουιτς με τρία επίπεδα (όπως ένα κλαμπ σάντουιτς). Στερεώστε το σάντουιτς με οδοντογλυφίδες στις 4 άκρες. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο σάντουιτς.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προθερμάνετε το λάδι για τηγάνισμα.
Βουτήξτε τα σάντουιτς στον χυλό έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.
Προσεκτικά τοποθετήστε στο προθερμασμένο λάδι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές τους. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε να στραγγίσουν.
Αφήστε τα σάντουιτς να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες. Κόβουμε τα σάντουιτς σε τέταρτα και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και μαρμελάδα φράουλας ή κερασιού. Καλή Όρεξη!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου