22/4/12

Κέικ αλά γαλλικά με τυρί ζαμπόν και ελιές
Δαναη Σημαντηρακη22/4/12 0 σχόλια

Ένα πολύ εύκολο και απλό κέικ που ξεφεύγει από τα κλασικά γλυκά και πάει στο στρατόπεδο των αλμυρών σνακ, έτσι για αλλαγή. Α ναι, είναι κλασική γαλλική συνταγή και είναι απλά υπέροχο.

Υλικά
4 αυγά
1 2/3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/3φλ. ελαιόλαδο
2κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1/2φλ. λευκό ξηρό κρασί
1/4φλ. κρασί πόρτο
1 1/2φλ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
2φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
2φλ. γραβιέρα ή τυρί έμενταλ
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα αφρώδες μείγμα.
3. Ρίξτε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο και τα δύο κρασιά και ανακατέψτε καλά.
4. Ψιλοκόψτε το ζαμπόν, κόψτε σε κυβάκια το τυρί και τις ελιές στα δύο, ρίξτε τα στο προηγούμενο μείγμα και ανακατέψτε τα όλα μαζί, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
5. Ρίξτε το τελικό μείγμα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και ψήστε το για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και σερβίρετέ το σε φέτες.

http://www.queen.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου