6/5/14

Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό και βύσσινο
Δαναη Σημαντηρακη6/5/14 0 σχόλια

Ένα από τα πιο εύκολα και εμφανίσιμα γλυκά που έχουν ποτέ «εφευρεθεί».

Τραγανό κανταϊφι ψημένο με λίγο βουτυράκι, παγωτό καϊμάκι και γλυκό βύσσινο. Γλυκό με ελληνικές μνήμες.

Θα αγοράσετε λοιπόν ένα πακέτο κανταϊφι, θα το ανοίξετε, θα παίρνετε μακριές λωρίδες, θα τις ξάνετε με το χέρι σας και θα τους δώσετε στρογγυλό σχήμα σαν φωλίτσα πουλιού. Θα τις βάλετε σε ένα ταψί, θα λειώσετε 100 γραμ βούτυρο και θα τις αλείψετε με ένα πινελάκι. Ψήστε τις στο φούρνο στους 170ο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες.



Αγοράστε 1 κιλό παγωτό καϊμάκι και 1 βάζο γλυκό βύσσινο -εκτός εάν έχετε φτιάξει από το καλοκαίρι.

Όταν θα έρθει η ώρα του σερβιρίσματος σε κάθε πιάτο θα βάλετε μια φωλίτσα, από πάνω μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και θα περιχύσετε με άφθονο παγωτό βύσσινο.

Προαιρετικά εάν θέλετε ρίξτε και καβουρδισμένο και χοντροσπασμένο αμύγδαλο

http://ntomatagemisti.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου