18/4/12

Ανοιχτή πίτα κοτόπουλου με μπρόκολο
Δαναη Σημαντηρακη18/4/12 0 σχόλια

Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 15΄ περίπου

Υλικά (για 4 άτομα):
6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού φουντίτσες από μπρόκολο, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζ. τσαγιού σπανάκι, κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο και καλά στυμμένο
3 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας τριμμένη γραβιέρα κατά προτίμηση Αμφιλοχίας
2½ φλιτζ. τσαγιού ψίχα φρέσκου ψωμιού, ψιλοτριμμένη
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα πλήρες
αλάτι, πιπέρι



Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 180° C. Στο μεταξύ, αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο, στρώνουμε εκεί τις μπουκιές του κοτόπουλου και τις ψήνουμε για 5 λεπτά.
Οσο ψήνεται το κοτόπουλο ρίχνουμε τις κορυφές από τα μπρόκολα σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με καυτό νερό. Τις αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά. Επειτα τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με το σπανάκι,
τη γαλοπούλα και τη 1 κουτ. σούπας από τη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε, βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, προσθέτουμε το μείγμα στο κοτόπουλο, ανακατεύουμε ελαφρώς και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε την ψίχα του ψωμιού με την υπόλοιπη γραβιέρα και πασπαλίζουμε το φαγητό. Περιχύνουμε με το γάλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου