15/4/12

ΣΑΛΑΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
Δαναη Σημαντηρακη15/4/12 0 σχόλια

ΥΛΙΚΑ
- 1 χταπόδι μεγάλο
- 1 μπουκάλι κρασί λευκό
- 2 φλιτζάνια κρασί Σάμου
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 300 γρ. γίγαντες (μουσκεμένους αποβραδίς)
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 2 δαφνόφυλλα
- 100 γ ρ. λουκάνικο άκοπο
- 3 φλιτζάνια σπανάκι τρυφερό καθαρισμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού ξίδι
- 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα κρασιά με το δεντρολίβανο και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χταπόδι . Βράζουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει
το χταπόδι χωρίς να λιώνει . Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το χταπόδι σε
πιάτο. Βάζουμε τους γίγαντες σε άλλη κατσαρόλα, σκεπάζουμε με μπόλικο νερό και
ρίχνουμε το κρεμμύδι , τη δάφνη, αλάτι και το λουκάνικο. Τους βράζουμε μέχρι να
γίνουν και τους βγάζουμε με σουρωτη κουτάλα. Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και
το αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ με τους γίγαντες, το σπανάκι , το ελαιόλαδο, το ξίδι,
τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε
καλά και σερβίρουμε.
ΣΗΜ.: Το λουκάνικο, που βράσαμε μαζί με τους γίγαντες για έξτρα νοστιμιά, δεν το χρησιμοποιούμε στη σαλάτα

Cook Book - Οκτώβριος 2011

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου