10/4/12

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ
Δαναη Σημαντηρακη10/4/12 0 σχόλια

Υλικά:
Τα μπουκετάκια από 300γρ μπροκολο, 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες, 250γρ. γκούντα τριμμένη,ένα πακέτο πένες και λίγο ελαιόλαδο. Για την κρέμα: 1λίτρο γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κουταλιές κορν φλάουρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μπρόκολο και τα καρότα για περίπου 10 λεπτά. Εάν έχουμε ατμομάγειρα τα μαγειρεύουμε στον ατμό προσέχοντας να μην μαλακώσουν.Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε γυάλινο σκεύος για σουφλέ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις πένες και τα ανακατεύουμε προσέχοντας να μην σπάσουμε τα λαχανικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα από το μετρημένο και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ρευστή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μείγμα του ταψιού και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στο φούρνο ή εως ότου λιώσει και ροδίσει το τυρί. Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό.

Tip: Φροντίστε τα λαχανικά να κρατάνε και να μην λιώνουν. Επιπλέον η κρέμα να είναι σχετικά υγρή ώστε να σφίξει με το τελικό ψήσιμο στον φούρνο.

Φωτ. shutterstock images.

http://www.gmag.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου