8/4/12

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΦΟΡΜΑΣ
Δαναη Σημαντηρακη8/4/12 0 σχόλια

Ψηνουμε σε αντικολλnτικό τnγάνι 1/3 φλιτζανιού νερό, 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι και 1 φλιτζάνι ζάχαρn σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε μέχρι να γίνει χρυσόξανθο. Ρίχνουμε τnν καραμέλα σε στρογγυλη φόρμα και ανακινούμε ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα . Χτυπάμε με το μίξερ χειρός 6 αβγά με 1 φλιτζάνι ζάχαρn και, μόλις ασπρίσουν, προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα ζεστό με 2 βανίλιες.
Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στn φόρμα. Τοποθετούμε σε ταψί με νερό ώς τn μέσn (μπεν μαρί) και ψηνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 ° C για 1 ώρα. Μόλις κρυώσει, τn βάζουμε στο
ψυγείο για 1 νύχτα.

Cook Book - Οκτώβριος 2011

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου