10/3/12

Μοσχαράκι γάλακτος με γλυκοπατάτες και μανιτάρια
Δαναη Σημαντηρακη10/3/12

Υλικά
Για 8 άτομα

• 150 γρ. Βιτάμ κλασικό

• 1½ κιλό μοσχάρι από το ποντίκι, κομμένο σε μέτριους κύβους

• 1 κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους

• 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση

• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

• 2 λίτρα νερό

• 2 μερίδες ζωμός βοδινού Knorr «σπιτικός»

• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 1 φύλλο δάφνης

• 3-4 σπόρους μπαχάρι

• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη

• ανάλογο αλάτι και πιπέρι



Διαδικασία

1. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη Βιτάμ και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Σοτάρουμε το κρέας, δίνοντας χρώμα σε όλες τις πλευρές του για να κλείσουν οι πόροι και να μαγειρευτεί με τους ζωμούς του.

2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μαγειρεύουμε έως ότου μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Συμπληρώνουμε με το νερό και τον ζωμό βοδινού μέχρι να σκεπαστεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας.

3. Σιγοβράζουμε για 60 λεπτά έως ότου ετοιμαστούν το κρέας και οι πατάτες, και δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα από τον ζωμό του μοσχαριού.

http://www.toarkoudi.gr/