26/3/12

Λαμπροπιτάκια
Δαναη Σημαντηρακη26/3/12 0 σχόλια

Υλικά για 20 πιτάκια

100 g βούτυρο
50 g ζάχαρη
250 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα 1 λεμονιού
2τμχ ασπράδια αυγών
Μεμβράνη
Για τη γέμιση
250 g ανθότυρο
50 g μέλι
25 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα 2 λεμονιών
2 τμχ κρόκοι αυγών
Ζάχαρη άχνη




Τρόπος παρασκευής:

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και τα ασπράδια αυγών μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το ανθότυρο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη.

Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ζύμης με ένα κουπ πάτ (ή εναλλακτικά με ένα φλιτζάνι) και προσθέτουμε μία κουταλιά από τη γέμιση.

Πιέζουμε τη γέμιση να απλωθεί και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα πιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip
Πριν το ψήσιμο, μπορούμε να περάσουμε τα πιτάκια με αυγό και να πασπαλίσουμε με σουσάμι.

http://www.lidl.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου