3/3/12

Κλέφτικο
Δαναη Σημαντηρακη3/3/12 0 σχόλια

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
125 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
300 γρ. λαχανικά σε κύβους (καρότο,σέλινο,κρεμμύδια,πιπεριές,αρακά)
1 κ.σ. αλεύρι
125 γρ. κρασί
ρίγανη
θυμάρι
μαϊντανό
κόλιανδρο
αλάτι,πιπέρι
νερό ζεστό
350 γρ. τυριά σε κύβους (γραβιέρα,λαδοτύρι,μυζήθρα ή μια ποικιλία τυριών της αρεσκείας σας)
1 πακέτο σφολιάτας των 2 φύλλων





Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μοσχαράκι με το βούτυρο ή το λάδι.
Προσθέτουμε τα λαχανικά σε κύβους (καρότα,σέλινο,κρεμμύδια, πιπεριές,αρακά).
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι,ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε κρασί,νερό,μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να ψηθεί το κρέας.
Όταν ψηθεί το κρέας και τραβήξει τη σάλτσα (θέλουμε να είναι σχετικά στεγνό,γιατί θα μπει σε σφολιάτα), ρίχνουμε τα τυριά σε κύβους και δυο σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσουν τα τυριά και να πάει παντού το σκόρδο.
Αφήνουμε το φαγητό για λίγο να κρυώσει αρκετά.
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτα,το κόβουμε στα τέσσερα, βάζουμε το κρεατάκι (όσο θα βάζαμε σε μία μερίδα), κλείνουμε τη σφολιάτα σαν πουγκί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.

Η συνταγή βγάζει 8 με 10 μερίδες.

http://syntagesapospiti.blogspot.com/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου