25/3/12

Φασουλόριζο με μαυρομάτικα φασολάκια και τριμμένο καρότο
Δαναη Σημαντηρακη25/3/12 0 σχόλια

Συστατικά

2 φλιτζάνια του τσαγιού μαυρομάτικα φασολάκια βρασμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
1 καρότο τριμμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, ρίχνετε τα φασολάκια και ανακατεύετε για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Βράζετε για 15 λεπτά. Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνετε το καρότο τριμμένο. Σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και σερβίρετε μετά από 5-6 λεπτά, αφού βάλετε μερικές σταγόνες λεμόνι σε κάθε πιάτο.

http://www.ab.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου