24/3/12

Χειμωνιάτικο μπριαμ λαχανικών με μοσχάρι
Δαναη Σημαντηρακη24/3/12 0 σχόλια

Συστατικά

2 µεγάλες σελινόριζες σε κύβους
1 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκοκολοκύθα σε µεγάλους κύβους
3 µεγάλα πράσα σε ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
10 τοµατίνια κοµµένα στα δύο
5 τοµατίνια ολόκληρα
2 κουταλιές της σούπας χυµό τοµάτας
2 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό αρετσίνωτο
1 µεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε χονδρά κοµµάτια
1 κιλό βόειο σπάλα κοµµένο σε κοµµάτια χωρίς κόκκαλο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κουταλιά της σούπας µαϊντανό
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι




Εκτέλεση

Πλένουµε και καθαρίζουµε τα λαχανικά. Τα κόβουµε σε µέτρια τετράγωνα κοµµάτια και τα ρίχνουµε µαζί µε τα τοµατίνια σε ένα µπολ. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, το χυµό τοµάτας, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το µαϊντανό, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουµε τα υλικά ώστε να αναµιχθούν καλά τα λαχανικά µαζί µε τα µυρωδικά και το ελαιόλαδο. Πλένουµε τα κοµµάτια από το µοσχάρι και αλατοπιπερώνουµε. Σε ένα πυρίµαχο σκεύος µε σκέπασµα τακτοποιούµε καταρχήν τα κοµµάτια του κρέατος και ρίχνουµε τριγύρω και από πάνω τα λαχανικά µαζί µε το ζουµάκι τους. Σκεπάζουµε και ψήνουµε στους 180οC για 45 λεπτά. Ανοίγουµε το καπάκι και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 1 ώρα ακόµα µέχρι να ροδίσουν από πάνω το κρέας και τα λαχανικά.

http://www.ab.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου